Du behøver hverken bruge store summer eller rejse langt for at opleve fantastiske skibakker og masser af sne. Faktisk behøver du ikke mere end en weekend – eller en enkelt overnatning – for at få ski og sne under fødderne.

Vinteren besøger med mellemrum Danmark og giver anseelige mængder sne. Men slet ikke nok til at få ski under støvlerne. Og er du en af de mange danskere, der elsker at stå på ski, så har vi godt nyt til dig.

VisitSweden har lavet en liste over skisportssteder i Sverige, hvor man hverken behøver at hive meget tid ud af kalenderen eller store summer op af lommen for at få en god skitur. Det eneste, du behøver, er en ledig weekend – eller blot en overnatning.

Her får du det fulde overblik over syv weekendvenlige skidestinationer for danskerne:

Vallåsen – Ski i verdensklasse blot to timer fra København
Med sin beliggenhed blot to timer nord for København er Vallåsen den perfekte skidestination til en 1-dags- eller weekendtur for hele familien. Snekanonerne i Vallåsen er af høj kvalitet, og de kører for fuld udblæsning, når temperaturen er under frysepunktet.

Det er Vallåsens ambition at tilbyde varieret skiløb i et stort område. Der er 5.170 meter præparerede pister med en sammenlagt overflade på 200.000 m2. Med højeste fald på 145 meter og længste pist på 1.260 meter kan anlægget tilbyde både røde, grønne og blå nedfarter.

Læs mere her 

Isaberg – Danskernes foretrukne og største skidestination i Sydsverige
Med en beliggenhed kun tre timers kørsel ind i Sverige, uanset om man kommer fra Sjælland eller fra færgen i Göteborg, er Isaberg et meget attraktivt sted for danskerne.

Isaberg har en faldhøjde, der er perfekt for en skidebutant uanset alder, så skiløbets grundteknikker kan indøves og udføres under afslappede forhold. Isaberg er desuden berømte for deres dygtige skilærere, som ved lige præcis, hvordan de skal lære en ski-forskrækket dansker at manøvrere med brædder under fødderne.

Læs mere her

Mullsjö – Børnevenlig skihygge tæt på det hele
Mullsjö Alpins Knaggebobacke er et hyggeligt område til et par dage med effektivt skiløb for børnefamilier og begyndere – eller til lidt “opvarmning” for de mere øvede forud for en længere skitur til de store destinationer.

Områdets syv pister er ideelle til børnefamilier og de knapt så øvede skiløbere – og så ligger det kun få timers kørsel fra Danmark. Med kun 140 kilometer til Gøteborg og 260 kilometer til Helsingborg har både jyderne og sjællænderne rige muligheder for at komme rigtigt hurtigt på ski.

Læs mere her

Ulricehamn – World Cup-destination for langrend i Vestsverige
Nordeuropas mest moderne kunstsne-anlæg til langrend med et 3,5 km langt oplyst spor, forskellige natursnesspor på mellem 5 og 15 km og stedets golfbane, der om vinteren omdannes til et 7 km langt motionsspor.

Ulricehamn er som noget helt nyt blevet en del af World Cup’en fra 2017. Det bringer anlægget op i topklassen af internationale skisportssteder og kan nu sammenlignes med steder som Lillehammer, Davos og Lahti.

Alpinmulighederne er også helt i top med syv pister fra grøn til rød sværhedsgrad samt funpark, perfekt for svipturen på ski.

Læs mere her

Falköping – Her er der altid sne
Ca. 4,5 timers kørsel fra København ligger det mindre og hyggelige skisportssted, Falköping Alpin. Det lille skiområde hører til blandt de allermest snesikre i Sydsverige.

Er det din første gang på ski, og har du lyst til at snuse til langrend, er Falköping en super destination. De har flere forskellige mindre ruter, og du har derfor mulighed for at prøve en mindre tur på 2 km samme dag, som du står på alpin.

Læs mere her

Billingen – Langrend tæt på Danmark
Cirka 4 timer nord for Malmø finder du Billingen, som er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad.

Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend, men stedet byder også på en alpin skibakke.

Læs mere her

Åre – Nordens hyggeligste fjeldby
Skisportsstedet byder på en unik kombination af skiløb og underholdning i Nordeuropas mest hyggelige og trendy fjeldby. Her er rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der skal prøve det for allerførste gang.

Som en nyhed for denne skisæson er det muligt at flyve direkte til Åre/Östersund fra Sydsverige. Den nye rute gør det hurtigt og nemt at rejse fra Danmark til Sveriges skimekka i Åre. Tidstabellerne er tilpasset tiderne for ind- og udtjekning i Åre.

Læs mere her