07371_400_Gewichtsweste_schwarz

Hvis du gerne vil have nyt input til træningen, kan denne vægtvest fra Kettler være en fin mulighed. Den er især god til mindre dynamiske øvelser, mens det kniber lidt med funktionaliteten, når der kommer tempo på træningen.

En vægtvest kan være et yderst brugbart redskab til træning. Jeg har igennem de seneste to og et halvt år efterhånden prøvet mange forskellige udgaver af vægtveste som træner og aktiv konkurrenceudøver i crossfit. Derfor var det også med en vis spænding, at jeg pakkede vesten fra Kettler ud.

Førstehåndindtrykket var hverken positivt eller negativt, for den lignede umiddelbart bare en normal vægtvest, som jeg har set så mange gange før. Da jeg fik ordentlig fat i vesten, blev jeg dog positivt overrasket. Den er nemlig udført i meget slidstærkt materiale, hvilket er rigtig godt, da en vægtvest skal igennem meget slid. For man skal gerne kunne bruge den til alle former for øvelser. Det vil sige, man skal kunne lave armbøjninger, squats, lunges osv., men man skal også kunne bruge den til løb. I forhold til løbedelen har den faktisk en rigtig fin lille detalje, da den har en flot refleksstribe langs brystet, som er praktisk, når det er mørkt. Det er godt med muligheden for at løbetræne med den, selvom mørket er brudt frem.

Ikke skabt til løb
Ud over den fine refleksdetalje er vesten desværre ikke skabt til løb, og det er helt klart i forhold til denne træningsform, den klarer sig dårligst. Man kan sagtens løbe med den, men den har den desværre ikke så mange justeringsmuligheder. Det betyder, at den ikke sidder optimalt under løb, da den ikke kan spændes ordentligt fast – altså løsner den sig hurtigt og sidder og hopper op og ned. Jeg savner med andre ord, at man kan spænde den bedre fast, eller at der fulgte ekstra spænder el. lign. med, så man havde flere muligheder for at justere vestens pasform og dermed øge funktionaliteten.

Der er til gengæld ikke nogen problemer, når det kommer ti mindre dynamiske øvelser som armbøjninger, squats, kropshævninger m.m. Her fungerer vægtvesten rigtig fint, da den sidder godt, fordi bevægelserne er langsomme og mere kontrollerede – modsat ved løb.

God åndbarhed
Vægtvesten var som nævnt lavet i et fint og slidstærkt materiale, som tilmed viste sig at være meget svedabsorberende og åndbart, da der er net på både foran og bagpå. Vesten var i det hele taget rar at have på, og pasformen var fin. Den gik mig til navlen, så jeg kunne sagtens bevæge underkroppen ubesværet med vesten på, hvilket er en god ting. Derudover sidder den pænt. Det vil sige, at man ser godt ud i vesten, hvilket ikke er én selvfølge, da mange andre vægtveste godt kan sidde lidt slasket, så man ser tyk ud med dem på.

Dårligt design
Mens pasformen er god, er designet desværre dårligt. Vægtene er nemlig fordelt over otte poser med vægt i. Fire poser foran og fire poser bagved. Vægten er lagt i lommer, som kan åbnes, så man kan justere total vægten for vesten. Dette er godt tænkt, men udførelsen har desværre ikke samme høje niveau som tanken bag. Det var nemlig utrolig svært at få vægten ud og ind af lommerne. Det skyldes, at vægten i poserne falder ned i bunden, og det medfører “pæreform”, som gør det utrolig svært at få poserne ud og ind. Man kunne altså godt efterlyse et mere praktisk design til at justere vægten i vægtvesten. Over tid bliver det måske bedre, når materialet giver sig.

Dog er vægtvesten som sagt af et slidstærkt materiale, og derfor tror jeg desværre ikke, at vesten kommer til at give sig så meget. En let løsning på problemet havde været et mere intelligent design af poser. Såsom at sy på tværs af poserne, således at sandet bliver på sin plads.

Konklusion
Vægtvesten er et sjovt stykke legetøj, dog kunne den være mere gennemtænkt i forhold til funktionaliteten. Man kunne med fordel ændre få ting såsom at give mulighed for at spænde vesten bedre ind, så man bedre kunne bevæge sig med den på. Vesten er god til den, som gerne vil prøve at have en vægtvest og primært bruge den til kropsvægttræning. Den er desuden et sjovt indspark til de normale gængse træningsredskaber. Vesten har en fin pasform, dog er den svær at bruge til meget dynamiske øvelser såsom løb.

Bedømmelse: ★★★☆☆☆

Pris: 399,-
Web: www.fitnessfritid.dk

Artiklen er fra TRÆN #8. Køb magasinet her.