Helly Hansen Heritage Pile Jacket er et redesign af verdens første fleecejakke, The Classic Pile fra 1960. Men kan genlanceringen mon leve op til nutidens nyeste teknologi og design?

Det norske brand Helly Hansen genlancerer tidligere tiders succesprodukter i et nyt retro design. Vi har testet den nye Heritage Pile Jacket, der ved første øjekast virker som en klassisk fleece. Når man får jakken i hånden, kan det ikke gå hurtigt nok med at få den på! Den føles behagelig med kraftig opkradsede fleece, der er blødt og lækkert. Jakken har en lang gennemgående lynlås, mellemhøj krave og huller i ærmet til tommelfingeren.

Outdoor og hverdag

Designet i et stilrent retro look, hvilket er spot on til tidens tendenser. Heritage Pile Jacket har været brugt som fast cykeljakke til og fra arbejde i efteråret. Desuden har den været i brug som mellemlag under skaljakken på regnfulde dage, hvor en tung taske har hængt på ryggen. Derudover har den været brugt på adskillige caféture, hvor jakkens retro look har fået mange positive tilkendegivelser fra den yngre, men også ældre, generation.

Rummelig og lange ærmer

Fleecejakken har fin pasform med Helly Hansens “regular fit”. En jakke af denne type har ofte tendens til at blive kort på ærmerne, når man f.eks. cykler eller strækker armene ud. Det har Helly Hansen undgået ved at tilføje ekstra ærmelængde, og de har desuden lavet et hul i hver ærmeafslutning til din tommelfinger, så den slutter ordentlig til. Det har fungeret rigtigt godt på blæsende dage på cykelstien eller som ekstra varme til hænderne på kolde aftener. Den er desuden tiltænkt til aktivitet i sneen, hvor “snefanget” i ærmerne holder sne og sjap ude. Livvidden er rummelig og kan virke en anelse firkantet, hvis du ikke har meget sul på kroppen. Det kunne have været smart, hvis producenten havde tilføjet en elastik snor, så man kan snøre den ind. Rummeligheden øger komforten, da jakken giver plads til en tynd trøje.

God performance
Vi er yderst positive over jakkens performance. Heritage Pile er produceret i 100% polyester og giver kroppen lov til at ånde. Selv på regnfulde dage, hvor huden ofte bliver en smule klam, har jakken skabt et behageligt indvendigt klima under skaljakken. Overordnet set er jakken et allround mellemlag eller en let jakke. Det skal dog siges, at den ikke klarer en heftig regnbyge, men på solrige dage er den perfekt. Et lækkert retro design, som vi på her redaktionen er helt vilde med.

Bedømmelse: ★★★★★★★★☆☆

Detaljer
Vejl. pris: 900,-
Info: 80 88 69 13
Web: www.hellyhansen.com

Artiklen er fra LUKSUS #85. Køb magasinet her.