luhkka cape dark olive 633-p

Fjällräven Luhkka Down er en opgraderet version af Fjällräven Luhkka Cape. Til trods for en temmelig høj pris, så er vi med denne vinterkappe blevet ekstra klar til at gå igennem vinteren.

Helt kort om Fjällräven kappen, så er konceptet inspireret af samernes Luhkka (deraf navnet), som direkte oversat betyder “krave til dårligt vejr”. Materialet er af slidstærkt, vind- og vandafvisende G-1000, der er specielt tætvævet, hvilket resulterer i et super slidstærkt materiale. G-1000 stoffet har ligeledes fået en voksimprægnering, som gør det ekstra vandafvisende, og som kan genimprægneres med Greenland Wax, som kan købes separat.

Kappen har en fast justerbar hætte med aftagelig pelskant i imiteret pels og refleksbånd i nakken for bedre synlighed. Lynlåsen foran går halvvejs ned på brystet, og i åbningen sidder en kile i G-1000 med blød fleece på indersiden. Lige indenfor sidder en brystlomme, og længere nede på maven sidder en stor rummelig kængurulomme i fleece og dun.

Den største ændring ved Down kappen er naturligvis, at kappen nu har fået indvendig dun lavet af 95% gåsedun og 5% fjer. Det har gjort, at vægten er blevet 100 gram tungere i forhold til versionen uden dun, hvilket dog ikke mærkes ved brug, da kappen føles meget let at have på. Derudover er indersiden på den testede model postkasserød. Desuden har detaljerne fået en opgradering, så de er mere lækre.

Sådan er den i brug

Her er tale om en kappe i supergod kvalitet, som passer perfekt til vinteren. Ifølge Fjällräven selv er den god til at have uden over en jakke, men det mener vi ikke er nødvendigt. Den fungerer fint udenpå en varm trøje og kan med fordel kombineres med et par lange handsker, så du ikke fryser hænder og underarme. Lommerne er fint placeret, alle er meget brugbare, og det er en fin detalje med den lille lomme indeni kængurulommen. Den aftagelige pels i kraven er meget behagelig og kradser ikke. Hættens justerbare muligheder er meget velfungerende. Der er fleece ved hagen, så den er ekstra behagelig at have på.

Det er svært at sætte en finger på Fjällrävens slidstærke G-1000 materiale, og kappen giver en god beskyttelse mod kulde og kolde vinde. Den er især effektiv i snevejr, hvor sneen hurtigt rystes af, når man kommer indendørs. Én af de ting, som dog skal nævnes, er, at man ikke har særlig stor bevægelighed, hvis man lukker kappen sammen med de trykknapper, som er ved håndleddene. De skal egentlig bruges til at holde kappen på plads, når man rører sig, men man kan ikke rigtig bruge armene samtidig med, at den er lukket. Det er dog ikke et stort minus, da jakken sagtens kan holde én varm, selvom den ikke er knappet sammen. Faktisk er udluftningen en fordel, da man kan holde sig varm uden at føle sig helt indelukket. Kappen fylder en del, når den er pakket sammen (omtrent som et græskar), så den er ikke helt optimal som ekstra jakke til turen, da en normal let dunjakke ville være at foretrække.

Et andet lille minus er, at den ikke er optimal sammen med en rygsæk, da rygsækken så skal være inde under kappen – så man hurtigt kommer til at ligne Klokkeren fra Notredam, men til gengæld kan den holde rygsækken tør i regn og slud. Så må man bare bære over med udseendet, som der ellers ikke er noget at klage over. I løbet af de to måneder, jeg har testet kappen, har jeg fået positive kommentarer fra flere tilfældige forbigående, som synes, at “det vel nok var en lækker kappe”, jeg havde. Og det varmer jo fint på en kold vinterdag – især når funktionen også er toppen af poppen.

Konklusion
Hvis du står mellem valget af en Luhkka Down eller Luhkka Cape, så skal du overveje, om du gerne vil have en kappe til hele året eller kun til de kolde dage under 5 grader, for dunjakken er lige lovlig varm på de varmere efterårs- og forårsdage. Til gengæld kan du holde dig ekstra varm. Uanset hvad du vælger, får du en super lækker, funktionel og flot kappe fra Fjällräven.

Bedømmelse: ★★★★★★★★★☆

Ydermateriale: G-1000®
Original: 65% polyester, 35% cotton
For: 100% polyamide
Fyld: 95% gåsedun, 5% fjer
Fyldningsgrad: 700 CUIN
Fyldningsvægt: 160 g i str. S
Vejer: 1178 gram i str. S.
Fås i størrelserne: XS-XXL

Detaljer
Vejl. pris: 3.999,-
Info: 86 20 20 75
Web: www.fjallraven.dk

Artiklen er fra LUKSUS #85. Køb magasinet her.