> GÅ TIL DESTINATIONER

De tyske Alper er en oplagt skidestination – der er bare ikke så mange, der har fundet ud af det endnu. Vores nabo mod syd er kendt for sin tyske effektivitet – men udover et utrolig effektivt skisystem kan du også forvente fremragende skiløb og brede ’selvtillidspister’. Og med det store udvalg af bayerske øl og en omgang schweinshaxn med sauerkraut, får du også kræfter nok til flere ugers skiløb.

Tyskland er mærkeligt nok stadig ret overset hos mange danskere til trods for den høje kvalitet, du får for pengene, hvis du vælger dette land som din skidestination. Der er faktisk over 500 større eller mindre skisteder i Tyskland, hvor de bedste klart er at finde i det helt sydlige Tyskland i Alperne.

Tyskland er ikke kendt for sine høje bjerge, men landet har til gengæld en rigtig stor vintersportstradition og nogle rigtig gode faciliteter.

De mest populære områder er Garmisch Partenkirchen og det mindre område Berchtesgaden. Garmisch-Partenkirchen har været Vinter-OL-vært, afholdt mange mesterskaber og er derudover stolt af at have Zugspitze i baghaven, der med sine 2.962 meter er Tysklands højeste bjergtinde med Tysklands eneste gletsjer.

Berchtesgaden har især de senere år trukket mange nye skientusiaster på skiferie til Tyskland på grund af stedets smukke omgivelser og rolige atmosfære.

Skiområderne egner sig generelt bedst til den mindre øvede og nye skiløber, men der findes også udfordringer for den øvede. Der er generelt meget plads på pisterne i løbet af hverdagene, hvorimod de tyske skiløbere valfarter til pisterne i weekenderne.

Den tyske kultur
Meget af kulturen i det sydlige Tyskland minder meget om Østrig, men er bare billigere og tættere på. Det sydtyske folk er meget imødekommende overfor besøgende. Du får hurtig og venlig betjening, overalt du kommer, og det er ikke uden grund, at tyskerne er gode til at afholde store skikonkurrencer. I Tyskland kan du nemlig forvente, at alting fungerer. Og det er rart, når din skiferie bare kører derudaf uden dikkedarer.

Nem at nå til
Alperne i Sydtyskland er nemme at nå til og oplagte til kør-selv-ferie, da du kan tage motorvejen igennem Tyskland – og ikke skal igennem små snørklede bjergveje for at nå frem.

 

DESTINATIONER

1
Garmisch Partenkirchen
Garmisch–Partenkirchen er Tysklands skihovedstad, som udover at være kendt for dets årlige nytårsskihop byder på gletsjerløb, alpecharme og Tysklands højeste bjergtinder. Læs hele bedømmelsen
7.9
VURDERING