> GÅ TIL DESTINATIONER

Tidligere var skiløb i Schweiz forbeholdt de rige og ekstravagante. Standarden i landets 150 skiområder midt i Alperne var høj med priser, der var tilsvarende skyhøje. Sådan er det ikke længere. I dag er Schweiz ikke dyrere end dets nabolande, til gengæld er standarden stadig høj, hvorfor du bestemt bør overveje dette pragtfulde land til din næste skiferie.

Det sceniske valg
Med sin centrale placering midt i Alperne har Schweiz altid været et naturligt samlingspunkt. Det gælder også for skiløbet, hvor Schweiz har lang tradition for at være stedet, hvor Europas kendte mødtes for at dyrke deres passion for vintersport. De kendte kommer der stadig, men det nye er, at alle vi andre også kan komme der. Og det er ikke uden grund, at det har været så populært. Landet har virkelig meget at byde på rent skimæssigt, og så er folk enormt imødekommende, da de godt kan lide gæster. Du kan derfor forvente et serviceniveau af høj karakter.

Det er netop det lille ekstra, som adskiller Schweiz fra de andre lande i alperegionen. Standarden på skibyerne, maden og især alpinbakkerne er i særklasse, hvilket i kombination med en meget gæstfri tradition danner en fantastisk ramme om din skiferie. Her hos FDM Travel spår vi, at Schweiz bliver det næste store hit blandt jer danskere, der gerne vil prøve noget nyt i Alperne udover de traditionelle destinationer som Østrig og Frankrig.

Schweizisk gæstfrihed og kvalitet
I Schweiz har man tradition for at byde gæster fra hele verden velkommen. Landet byder på en sjælden set gæstfrihed og sans for finesse. To egenskaber som gør, at har man først besøgt landet engang på skiferie, så kommer man ofte tilbage.

Læg oveni dette er raffineret alpekøkken, gode indkvarteringsforhold og masser af historie. Det er nemt at have en god skiferie i Schweiz.

Det bedste af alperne
I Danmark er det ikke alle, der har hørt om skiområderne i Schweiz, men nogen kender måske Zermatt, Verbier og St. Moritz. De er alle traditionsrige skibyer, som – ud over eminent skiløb – besidder fantastiske panorama-udsigter og en høj standard i såvel service som boliger.

Du kan finde andre steder i Alperne med højere og stejlere bjerge end i Schweiz, men flottere og mere sceniske bjerge skal du lede længe efter. Derudover ligger Schweiz rent metrologisk godt placeret i Alperne, hvilket gør, at landet statistisk set får mere sne end de omkringliggende lande. Schweizerne har bygget skisportsområder i mange flere år end de fleste, og de er super dygtige til at bygge bakker, der kan give selvtillid til skiløbere på alle niveauer. Hvert område har sit speciale, så kig områderne igennem og lad dig inspirere.

Centralt i alperne
Det er nemt at komme til Schweiz, hver enten du er i bil, tog eller fly. Med fly kommer du nemt fra Lusanne, Bern eller Zürich videre til områderne med enten tog, bus eller lejet bil. Og i bil er vejen gennem Tyskland nem og ubesværet helt frem til alle tre nævnte skiområder.

 

DESTINATIONER

1
4 Vallées
Verbier og Veysonnaz er hovedbyerne i området med de fire dale. Byerne deler et af Europas bedste skiområder, men er vidt forskellige i deres atmosfære. Hvilken by vælger du?Læs hele bedømmelsen
8.5
VURDERING
2
St. Moritz
I St. Moritz får du uden tvivl en af verdens mest berømte skibyer. Byen ligger idyllisk placeret i solsiden af den smukke Engadine-dal og fungerer som et andet hjem for mange af verdens rigeste mennesker. Og så gør det jo heller ikke noget, at St. Moritz er det sted i Schweiz med flest solskinsdage - hele 322 om året.Læs hele bedømmelsen
8.1
VURDERING
3
Zermatt
For foden af det legendariske, frygtindgydende bjerg Matterhorn finder du en af de skønneste skibyer, du kan tænke dig. Zermatt har en af alpernes længste skisæsoner og soler sig i en verden uden biler. Et magisk sted forbeholdt elbiler og hestevogne.Læs hele bedømmelsen
8.2
VURDERING