> GÅ TIL DESTINATIONER

Italienerne elsker skiløb – og alt det gode liv rundt skiløbet. Den gode sne, solen og at sidde i en stol foran bjergrestauranten. Tilføj hertil god rødvin, en usandsynlig smuk natur og en overflod af velpræparerede pister, så begynder du at forstå, hvorfor skiløb i Italien er så populært.

Italien har mange goder – én af de bedste dem er de fantastisk smukke skiområder, som enhver skiløber bør opleve. Her kan du stå på ski i verdens største skiområde, og vælge og vrage mellem brede og velpræparerede pister.

I Italien er du sikker på at opleve en god sydlandsk stemning. Italienerne lever i et af verdens smukkeste naturområder – og med både Alperne og især Dolomitterne i deres baghave er rammen sat for en perfekt skiferie. Området ’Superski Dolomiti’ giver dig intet mindre end verdens største skiområde i den smukke bjergkæde. Dolomitterne blev desuden i juni 2009 udnævnt af UNESCO til at være en af verdens naturarve.

Generelt er der fantastiske forhold for stort set alle typer ski, snowboard og langrend, men det er det mere tilbagelænede skiløb med en flot stil, som du vil se blandt italienerne, når de tager en ‘settimana bianca’ (hvid uge) på ski i vintersæsonen.

Topmoderne anlæg med god plads
Italienerne kan godt lide at se godt ud på pisterne. De står kun på ski, når det er godt vejr, starter sent på dagen og spiser lange frokoster. Fantastisk for os danskere, eftersom du derfor ofte har god plads på pisterne – især hvis du er morgenfrisk og tager af sted, når lifterne åbner.

Tidligere havde Italien et ry for at have gamle skisystemer, men det er på ingen måde tilfældet længere. Næsten alle områder har investeret i moderne og hurtige liftsystemer og gode snemaskiner.

I det nordlige Italien har du desuden den ekstra mulighed at krydse grænsen og tage et smut til Frankrig og Schweiz. Og husk, at når du står på ski i Italien, findes der ingen grønne pister. Den nemme pist i Italien er blå.

Sydlandsk stemning og madkultur
Nyd en let pastaret, mens du nyder den sydlige sol i dit ansigt på en af de mange små hyggelige familiedrevne restauranter rundt om på pisterne. Og slut dagen af med en god middag fra det lombardiske køkken, som er kendetegnet for det norditalien, og tilbyder kraftige og bastante retter, der giver dig god energi til pisterne. Med en grappa til at afrunde dagen og vupti – du har fået en helstøbt italiensk ski-dag.

Italienerne er glade for børn – og har en masse tilbud til dem. Alle områder har mange begynderbakker, børnepasning og gode skiskoler. Bemærk, at i de italienske skiområder er det lovpligtigt for børn under 14 at have hjelm på.

Du vil oftest bo på hoteller, men der er også mulighed for at leje lejligheder. Og så er prisniveauet i Italien lavere end andre steder i Alperne, hvilket giver dig lidt ekstra til shopping – især hvis du vælger den toldfri grænseby Livigno.

Det sydligste område
Italien er det sydligste land i Europa, hvor vi tilbyder rejser. Solen er stærk og varm, hvilket giver et ideelt vejr til skiløb i højderne. Det er hurtigst at flyve til de italienske destinationer, men du kan også vælge at tage en togrejse derned, hvor du kan sove

DESTINATIONER

1
Canazei, Alba og Campitello
Dette er område for dig, der bare ikke kan få nok af ski. Canazei, Alba og Campitello, som ligger i Val Di Fassa (Fassa-dalen), er en del af området ’Superski Dolomiti’, som giver dig over 12 skiområder at vælge mellem.Læs hele bedømmelsen
8.5
VURDERING
2
Cortina d’Ampezzo
Cortina d'Ampezzo er en gammel italiensk overklasse-skiby, som stammer helt tilbage fra 1930’erne. Den er med tiden blevet en af italienernes egne favoritter, selvom de fleste ikke kommer for at stå på ski. Læs hele bedømmelsen
8.5
VURDERING
3
Livigno
I Livigno får du den klassiske italiensoplevelse i et yderst snesikkert område med god afterski, toldfri handel og ski for alle. Kort sagt er der lagt op til et brag af en skitur.Læs hele bedømmelsen
8
VURDERING
4
Val di Fiemme
Solskinsrekord, kvalitetslangrend, udfordrende pister og børnefaciliteter. Alt dette får du i Fiemme-dalen i bunden af Dolomitterne, hvor du har fantastiske scenariske omgivelser til dit skiløb og hyggelige italienske bjergbyer som udgangspunkt.Læs hele bedømmelsen
8
VURDERING