8
VURDERING

Val d’Isère tilhører den absolutte top af alverdens superskiområder og er et af de områder, som alle øvede skiløbere bør opleve.

Alt er stort i Val d’Isère. Byen, ambitionerne, længden på skisæsonen og ikke mindst skiområdet Espace Killy, som byen deler med nabobyen, Tignes. Tilføj et af verdens bedste infrastrukturer på et skisportssted og et stort udbud af aktiviteter og natteliv rundt om skiløbet, så har du virkelig god grund til at besøge en af skisportens mastodonter.

Det er langt fra tilfældigt, at skiløbernes worldcup hvert år starter her i den første del af december. Højden på skiområdet gør Val d’Isère til et af Europas mest snesikre områder, ligesom det også var kvaliteten af bakkerne, som gjorde, at de under OL i Albertville i 1992 valgte at lægge alle fartdiscipliner her.

Selve Val d’Isère råder over 150 kilometer pister, imens hele området kan mønstre 300 kilometer pister fordelt på 308 pister i det samlede Espace Killy-terræn. Det meste af skiløbet foregår i over 2.500 meters højde, hvilket forklarer den gode sne.

Det er også spændende, at Espace Killy er et område, hvor lifte- og pistesystemet fra start er tænkt sammen som en helhed. Du kan således køre rundt i hele systemet uden at tage tilbage til byen, hvis du studerer pistekortet godt. En detalje, som mange andre skibyer i mange år har misundt stedet.

Området tilbyder gode forhold til alle niveauer af skiløbere, men det er klart, at de øvede skiløbere kan få ekstra meget ud af områdets store muligheder – om end du slet ikke må glemme de mange blå og røde pister i områder, som på bedste vis indbyder til at cruise rundt og forbedre dit skiløb, også for begynderne og let øvede.

Alpin, telemark, snowboard, langrend, offpiste. Val d’Isère vil give dig de bedste forhold for dit skiløb, uanset hvilket form for vintersportsform, du foretrækker.

Bygget til skiløb
Val d’Isère byder på masser af butikker, barer og restauranter. Gæsterne er stort set lige delt mellem 50 procent franskmænd og 50 procent internationale gæster. Området har en af Frankrigs travleste afterski-kulturer, hvor barer som ’Dick’s T Bar’, ’Pacific Bar’ og den karaoke-venlige ’La Foret’ trækker mange mennesker til.

Byen tilbyder med sine 60 restauranter fine forhold til at prøve nogle franske specialiteter. Vi anbefaler en middag på restauranten ’Le 1789’, men vær obs på, at du skal bestille bord.

FAKTA
Skiterrænets højde over havet:
Fra 1.850 til 3.456 m
Byens højde over havet:
1.850 m
Pister i alt (antal):
155
Pister i alt (km):
165
Sorte pister (antal):
26
Røde pister (antal):
44
Blå pister (antal):
62
Grønne pister (antal):
23
Antal lifte:
70 (2 tog, 4 gondol, 3 kabine, 35 stole, 26 slæbe)
Liftkapacitet pr. time:
64.480 pr. time.
Skiskole: Ja
Snowboard-område:
Ja
Langrend:
30 km
Offpiste:
Ja
Sværhedsgrad:
Alle niveauer
Populært hos:
Øvede og eksperter

 Website: www.valdisere.com

VAL D'ISÈRE
KORT BESKRIVELSE
Val d'Isère tilhører den absolutte top af alverdens superskiområder og er et af de områder, som alle øvede skiløbere bør opleve.
BEGYNDER4
ØVEDE6.6
EKSPERTER10
FAMILIEVENLIG4
OFFPISTE8
AFTERSKI8
BYEN8
SNESIKKERHED9
SKITERRÆN8
SKILØBERNE.DK’S VURDERING AF SKIOMRÅDET8.5
PLUSSER
Et af verdens største skiområder
Heftigt natteliv
En af verdens største snowparks
MINUSSER
For få lette pister
8
VURDERING