> GÅ TIL DESTINATIONER

Danskerne valfarter til Frankrig for at stå på ski – og med god grund. Franske skiområder er store og varierede, og så er sneen altid god. Frankrig er et sikkert valg for en fantastisk skiferie.

I Frankrig kan du som skiløber få opfyldt sine hedeste skidrømme. Landet tilbyder intet mindre end et fantastisk udvalg af skiområder på alle færdighedsniveauer, inkluderet et par af Europas største og allermest besøgte. Her kan du finde alt fra hyggelige og lokale skibyer i traditionel alpestil såsom Valloire eller Chamonix, til supermoderne mega skiområder bygget langt oppe i bjergene som Val Thorens.

Uanset hvad du vælger, vil skiområdet være pakket ind i et spektakulært alpelandskab, hvor Europas højeste bjerge danner rammen om din ferie. Læg hertil den franske charme, kant og karakter, og grundlaget for en fantastisk skiferie er skabt. Og så har vi slet ikke nævnt alle de fantastiske restauranter, som i enhver fransk by vil ligge spredt rundt i både by og oppe på bjerget.

Tilsammen udgør det det ekstra, som betyder, at Frankrig den dag i dag stadig er det sikre valg for dig, som gerne vil have et sublimt og fuldstændigt snesikkert skiløb.

Fordi størrelsen betyder noget
I Frankrig vil enhver lille by traditionelt have sit eget skiområde, og mange af disse vil være forbundet i store skiområde-fællesskaber, så du kan køre fra dal til dal – et eksempel herpå er de tre dale med skistederne Courchevel, Meribel og Val Thorens. Eller L’Espace Killy, som forbinder Tignes og Val D’Isere, eller Portes du Soleil og Paradiski.

Frankrig har over 4.000 lifte og med det faktum oveni, at Frankrig råder over de højeste bjerge i Alperne samt førte en progressiv politik i 70’erne om at bygge store anlæg langt oppe i bjergene, så får du et skiland, hvor skiløb kan dyrkes under helt ekstraordinære forhold, hver enten du er til lange pister eller til spændende offpiste.

I de seneste år er Frankrig tillige kommet stærkt med på freestyle-bølgen, og de fleste områder kan i dag tilbyde topmoderne snowparker med udfordringer på alle niveauer.

Hvor skal vi sove i nat?
Et vigtigt spørgsmål at stille sig selv, for i Frankrig er der mange muligheder – charlet, hotel eller lejlighed. Områderne har det hele, også i en prisklasse som passer til dig. Vær dog opmærksom på, hvad du leder efter. Ønsker du at være tæt på bylivet eller oppe på bjerget? At være tæt på et pulserede natteliv eller nær gode gourmetrestauranter? Valget er dit, og det hele kan lade sig gøre.

Turen til Frankrig
Det er nemt at komme til Frankrig, hver enten du tager turen med bil eller fly. Med fly kan du komme til enten Geneve eller Chambery. Transfertiden fra lufthavnen til destinationerne er fra en til tre timer afhængig af destination. I bil går turen ned gennem Europa, hvor største udfordring som oftest er de sidste kilometre op på bjerget.

DESTINATIONER

1
CHAMONIX
For foden af Mont Blanc ligger et af verdens mest sagnomspundne skiområder; Chamonix. Et historisk mødested for alpinister og skiløbere, som kan tilbyde verdens største vertikale liftbaserede løft.Læs hele bedømmelsen
7.3
VURDERING
2
LES TROIS VALÉES
Tallene for Les Trois Vallées (De tre dale) alene siger det hele. Tæt på 200 lifte med en kapacitet på 260.000 skiløbere i timen. 1.725 snekanoner og 600 kilometer pister fordelt på 293 nedfarter. Området med de tre dale er stort og garanterer, at der også er noget for dig.Læs hele bedømmelsen
7.9
VURDERING
3
VAL D'ISÈRE
Val d'Isère tilhører den absolutte top af alverdens superskiområder og er et af de områder, som alle øvede skiløbere bør opleve.Læs hele bedømmelsen
8
VURDERING
4
Valloire og Valmeinier
Kun en times kørsel fra lufthavnen i Chambery finder du skibyerne Valloire og Valmeinier og deres fælles skiområde. Er du frankofil og har børn, vil du med sikkerhed ønske, at du havde hørt om disse to byer før.Læs hele bedømmelsen
7.2
VURDERING
5
VALMOREL & ST. FRANCOIS
Dette er området for familier, som ønsker en perfekt ramme med nemt skiløb på velpræparerede pister - lige uden for døren.Læs hele bedømmelsen
6.8
VURDERING