Canada er uden tvivl en af verdens allerbedste skidestinationer. De eminente sneforhold, de perfekt præparerede pister og den legendariske tørre puddersne er bare nogle af de ting, du kan opleve i Canada. Hvis du dertil ligger et uhørt højt serviceniveau og en nation af imødekommende mennesker, ja så er opskriften på en fantastisk skiferie garanteret. Og så får du oven i hatten en ekstra rejse med over Atlanten.

Toptunet skiløb
Skal du på ski i Canada for første gang, anbefaler vi at tage til enten Whistler eller Banff, da du ret nemt kan komme dertil, og da de repræsenterer det bedste, Canada har at tilbyde på skifronten.

Efter et vellykket vinter-OL i 2010 er Whistler blevet et skiområde i absolut topform. Området består af to bjerge, Whistler og Blackcomb, som op til OL blev forbundet med verdens største kabelbane, den imponerende ‘Peak to Peak’-gondol. Whistler er et rent skimekka – lige fra det sceniske landskab og den fantastiske by til det effektive liftsystem, godt skiløb på alle niveauer og en god gang afterski. Og det vel at mærke til priser, som er betydeligt billigere end i Europa og derfor ikke tømmer din pengepund.

I hjertet af de canadiske Rocky Mountains finder du byen Banff. I de tre omkringliggende skiområder er der super gode forhold til både skiløb og snowboard. Alt sammen forbundet af et yderst effektiv system af skibusser af en standard, som du kun møder ovre på den anden side af Atlanten. Byen er desuden mekka for folk, der også vil udfordre sig selv med andre aktiviteter end ski, såsom hundeslæde, snescootere og andre outdoor-aktiviteter.

Canadisk service – en standard fra en anden verden
Du føler dig i centrum i Canada. De tager mildest tal ordet service til nye højder. På hotellet, i byerne, på restauranterne og oppe i skiområdet er det 100 procent dig som skiløber, der er i fokus. Som dansker føler du dig derfor helt benovet og imponeret over, hvor langt canadierne vil gå for, at du skal føle dig velkommen i deres skiområde.

Kryds Atlanten
At tage på ski i Canada er en rejse, men ikke længere end at den kan klares over en nat. Og lander du i Vancouver, er der kun 75 km til Whistler, mens du fra Calgary kun har 1,5 times kørsel til Banff. Så rejsen er ikke længere end en bustur til Alperne – og så får du en helt anderledes kulturel skiferie på et andet kontinent.