Vandtæt rumlig letvægtsrygsæk. Den nye Mountain Hardwear Scrambler 30 OutDry testes her

Scrambler 30 OutDry rygsækken fra Mountain Hardwear er designet som en klassisk alpinrygsæk, fremstillet i slidstærkt 400 Denier HD Nylon, som er belagt med den såkaldte Outdry membran (deraf navnet), der sikrer absolut vandtæthed.

Rygsækken kommer med et stort og regulært hovedrum og en lynlåslukket toplomme til småting. De anatomisk korrekt polstrede skulderstroppe af luftigt mesh og den polstrede ryg med det ekstra ventilerende midterpanel gør rygsækken meget behagelig at bære. Den specielle HardWave konstruktion af selve rygpladen i bæresystemet sikrer, at rygsækken former sig helt efter ryggens kurve. Samtidig sikrer den en jævn vægtfordeling. Mavebæltet, der sammen med den højdejusterbare brystrem holder rygsækken ordentligt fikseret på ryggen, kan pakkes helt væk, hvis det ønskes. Den V-formede kompressionsrem på hver side minimerer effektivt en eventuel overskudsvolumen og får vægten godt ind til ryggen. På hver side findes en dyb stiklomme til drikkeflasker og andet gear, og under låget findes en rem, hvori rebet kan fastgøres.

Konklusion

Det faktum, at den ikke har særlig mange lommer, er både denne rygsæks force og ulempe. Force fordi den netop har plads til rigtig meget på grund af det store rum, men en ulempe fordi man nemt kommer til at mangle de små lukkede rum til at organisere sine sager i. Det er naturligvis en smagssag, hvor mange rum man ønsker i sin rygsæk. Til gengæld kompenserer Mountain Hardwear for manglen af rum ved at have en masse muligheder for at spænde ting uden på rygsækken, alt efter hvad du skal lave på turen. Læg hertil et meget vandtæt design qua materialevalget, og man har en god og gedigen allround rygsæk, som man ikke skal være bange for at bruge, når himlen har åbnet sig. Meshet og ventilationskanalen op langs rygsøjlen gør, at den er behagelig at vandre med. Den har en fin støtte i ryggen, og både bryst og hoftebælte er placeret godt og støtter perfekt op, også når der er god vægt i sækken. I sandhed en god allround slider.

★★★★★★

Tester: Sofie Hvitved

Vægt: 770 gram

Pakvolumen: 30 Liter

Dimension: 55 x 28 x 24 centimeter

Vejl. pris: 849,-

Web: mountainhardwear.com

Artiklen er fra Outdoor Training #9 Bestil abonnement på Outdoor Training her.