Begrebet ‘to-i-en’ får med Mamalila jakken en ny betydning. Fra Tyskland har vi testet en softshell jakke til både mor og spædbarn, en jakke som skal prøves, før man rigtigt forstår dens kvaliteter.

Konceptet bag Mamalila er en jakke, som har en ekstra babyindsats, der kan lynes på jakken, så du og dit barn kan deles om varmen. Jakken kan uden babyindsats bruges som almindelig softshell jakke og faktisk er jakken bedre beskrevet som en tre-i-en’er, da den også har en indsats til at lyne på jakken til den voksende mave under graviditeten. Det er ikke uden grund, at jakken har vundet prisen for bedste innovative design på den store europæiske outdoormesse ISPO.

Materialet er lavet i en 3-lags membran, som er 100% vindtæt og en vandafvisende effekt på 10,000mm. Typemæssigt er Mamalila jakken altså en softshell, der som sådan egner sig til til forår og efterår. Pasformen er nordisk, så du skal gå efter din normale størrelse og behøver ikke købe en XL, bare fordi du er gravid eller har en efterfødselskrop.

Mamalila jakken er designet med fokus på funktionalitet og bred anvendelse. Jakken har en del forskellige features. Blandt andet har babyindsatsen en lille krave og en lynlås som sikrer, at den slutter tæt omkring halsen uden at stramme, og indsatsen kan desuden lynes på enten foran eller i den skjulte lynlås i ryggen, så man kan bære baby på ryggen. Jakken har ikke et indbygget bæresystem, men den kan kombineres med alle typer bæreseler eller slynger. Derudover kan hætten på den voksne del tages af, og så er der en elastik i livet for at slutte godt til.

Konklusion

Man ved ikke, at man har brug for denne jakke før behovet opstår, men når maven begynder at vokse og ens normale softshell begynder at stramme, giver denne jakke allerede mening. Hvis du derudover gerne vil have baby med på maven, når du skal ud at vandre korte ture og ikke bruger en bærerygsæk, som vi vil anbefale til længere ture. Materialerne er overraskende god kvalitet, både stoffet, lynlåsen og jakkens mange detaljer viser, at der er tænkt på det meste. Faktisk har vi ikke nogle negative ting at nævne i forhold til denne geniale mor/far-baby-jakke. Og selvom prisen måske virker høj for jakkens mange funktioner, som har en relativ kort levetid, så kan jakken netop også bruges uden indsats – hvilket er en ret smart feature. Alt i alt thumbs up til denne funktionelle jakke fra Mamalila.

★★★★★★

Tester: Sofie Hvitved

Vejl. pris: 1.499,-

Web: www.mamalila.de