Strøm til din bærbare med LUMAC POWER BANK

Vi kender det alle: Den bærbare computer pakkes til rejsen, og med følger så den lange, klodsede ledning til strøm. Ledningen roder rundt i tasken og føles som en kæde om anklen. Har du en tablet eller telefon med, skal du også huske deres opladere, og så starter det hele forfra. I stedet kan du lade opladerne blive hjemme, da du nu kan blive 100 procent mobil.

Når vi tidligere har haft eksterne batterier – eller powerbanks – til test, har de altid være overdrevet store, hvis de har været til bærbare. Lumac Power Bank fylder derimod ikke mere end en ekstern harddisk og kan både oplade bærbare computere, smartphones, tablets og de fleste andre standard enheder.

Firdobbelt kapacitet
En almindelig bærbars batteri har en kapacitet på omkring 5.000 mAh, hvor Lumac har 20.000 mAh. Den giver således en rigelig mængde strøm, som kan fordeles til flere opladninger. Er der flere bærbare med på rejsen, kan de ligeledes skiftes til at få et boost strøm.

Med en tykkelse på 15 millimeter har den samme tykkelse som en MacBook Air, hvilket i samspil med en vægt på 500 gram gør, at den er nem at have med omkring. Den er lavet i aluminium. De fire LED lys på forsiden fortæller, hvor længe du endnu har strøm. Pakken inkluderer Lumac Power Bank, bærbar opladeadapter, 9 universelle opladestik til bærbare, USB kabel til smartphones, oplader til power banken, et etui samt en manual. Derudover skal man tilkøbe ekstra stik, hvis man bruger MacBook, hvilket var tilfældet for os. Den kommer med det computer-stik, du har bestilt, så hvis du har to computere eller skifter computer, skal du lige være obs på, om det er samme stik.

Konklusion
En god idé, som vi længe har savnet, men desværre fik vi det aldrig rigtig til at spille. Lumac var en smule lunefuld i vores tilfælde, da den ikke altid ville gå i gang med at lade computeren. Den fungerede fint til andre enheder, men med computeren var det lidt vilkårligt, om den gik i gang eller ej – og vi fandt aldrig frem til systemet. Men når vi kunne få den til at lade, var den god som backup strøm, dog må vi indrømme, at den er i den dyre ende i forhold til, at den ikke er stabil i brug.

★★☆☆☆☆

Kapacitet: 20.000 mAh

Dimensioner: 194 x 120 x 15 mm

Vægt: 500 g

Vejl. pris: 1.299,-

Web: www.lumac.dk

Artiklen er fra Outdoor Training #13. Bestil abonnement på Outdoor Training her.