Er du vild med at fotografere, men mangler nogle tips og tricks? I dette blogindlæg stiller actionsport-fotograf Martin Paldan skarpt på værdien af at hente inspiration hos andre.

I dette indlæg fortæller jeg om værdien af at mødes med andre fotografer og lære af deres erfaringer – enten på internettet eller face to face. Inspiration er ét af de vigtigste redskaber, en fotograf kan benytte sig af, når han eller hun skal udvikle og dygtiggøre sig. Når man ser ”behind-the-scenes” video på youtube fra et actionfotoshoot, eller læser om nogle specifikke teknikker på en blog, bliver man motiveret og får lyst til at gribe kameraet. Måske motiveres man til at afprøve nogle af de teknikker, man lige har set, eller også får man lyst til at finpudse en teknik, man tidligere har forsøgt sig med. Under alle omstændigheder udforsker man nye områder med en åndelig opbakning fra motivationskilderne fra nettet.

Inspirationen fra gode fotografer er den direkte vej til at blive en bedre fotograf. Den optimale situation er naturligvis at følge en erfaren fotograf, hvor man kan opleve ham eller hende arbejde, og direkte se resultatet af de kreative beslutninger. Det behøver ikke nødvendigvis være en mesterfotograf. Så længe fotografen har nogle erfaringer fra et område du endnu ikke selv har erfaringer fra, er der noget at hente.

Adventure Photo Camp
At være på fotosession med en god fotograf er en eksklusiv situation, som der er begrænset mulighed for her i Danmark. Sammenlignet med naturfotografer eller studieportrætfotografer er vi actionsportfotografer en lille flok dedikerede personer – ofte med hver vores specifikke speciale. Nogle er topskarpe til BMX-fotografering, mens andre lever og ånder for triathlonfotografering. Fælles er lysten til at fotografere dynamiske og actionprægede motiver. Med ambitionen om at udvikle actionsport og adventurefotografiet her i Danmark, har jeg sammen med fotograf Camilla Hylleberg taget initiativ til en Facebookside, der skal skabe et mødested for actionsportfotografer. Er du til adventure og actionsportfotografering, eller blot nysgerrig på teknikkerne, så er Facebooksiden helt sikkert noget for dig. Du kan finde mere info om Adventure Photo Camp her.

TIP #1
Brug inspiration fra blogs som motivation. Søg f.eks. på fotograferne Corey Rich og Tyler Stableford, og kig også gerne på min blog.

TIP #2
Benyt dig af muligheden for at få konstruktiv feedback på dine actionskud på www.facebook.com/adventurephotocamp.

TIP #3
Er du selv erfaren på et område indenfor actionsportfotografi, så tag eventuel selv initiativ til at lave en fototur, hvor du inviterer andre fotografer ud. I kan snakke teknik og efterfølgende opleve hinandens billeder. I kan f.eks. mødes til et mountainbikeløb eller et trailløb. Det er ofte en lærerig situation for alle involverede, inklusive den erfarne.