Ifølge Peter Dan Willén kan du lave disse fire klassiske rutiner tre gange om ugen i tre måneder og gøre dine knæ og core klar til skisæsonen !

 

SQUATS

  • Derfor er de gode: De er gode for de helt store skimuskler. 1Squats styrker forlår, baller og læggen og er også gode for kernestyrken samt mave og ryg.
  • Sådan gør du: Spred dine ben cirka 40 centimer, gå ned i knæ med rank ryg til ca. 90 grader og derefter op igen til rank position.

NB! Det er vigtigt, at man har ret ryg og at hælene ikke løfter sig fra gulvet.
Forsøg også at presse knæene ud mod siden.

LUNGES

  • Derfor er de gode: Lunges er styrketræning for lårene. Lunges 2træ­ner baglårenes excentriske arbejde og træner også forlår og baller.
  • Sådan gør du: Start med samlede ben, og placer derefter det ene ben langt foran det andet med hælen i jorden, herefter sænker du ned i knæene, hvorefter du bevæger dig tilbage i startposition.

NB! En strakt ryg er vigtig, ligesom at man ikke må placere vægten for langt fremme ude over knæet.

BÆKKENLØFT

  • Derfor er de gode: Bækkenløft er en superøvelse og 3især god for folk med korsbåndsproblemer, da den styrker sæde- og hasemuskula­turen og ikke mindst baglåret. Hasemuskulaturen støtter forreste kors­båndsfunktion og kan helt overtage den, hvis man har skadet korsbån­det. Hasemuskulaturen hjælper desuden med at undgå, at skinnebenet glider frem ift. lårbenet.
  • Sådan gør du: Placer benene på en stol, og løft numsen ved at spænde op i mave og lænd.

 BURPEES

  • Derfor er de gode: Burpees er en god kerne- og cardioøvelse, der 1er typisk for crossfit og cardio. Kredsløbstræning er især vigtig for nybegyndere i sneen, da de ikke har teknikken og bruger mange flere kræfter. Ikke desto mindre træner burpees meget bredt og er gode for mave, ryg, lår m.m.
  • Sådan gør du: Start med at lave en armbøjning og et spring, gå der­efter ind i squatposition, og lav derefter et englehop

 

Artiklen er fra Skimagasinet Pist n’ Powder #33. Køb tidligere udgivelser her.